Umělci - Svátek hudby Jičín 2013

IGNITUS | worldmusic
Ignitus je dohromady šest muzikantů, kteří propadli hudbě inspirované lidovou melodikou, ať už z časů dnešních či dávno minulých. Naše aranže kombinují moderní nástroje s replikami instrumentů středověkých, naše hlasy se proplétají v nezvyklých harmoniích...
http://ignitus.webnode.cz/

Jitka a Ondřej Koláčných | houslové duo
Houslisté tělem i duší s nadšením do originálních a zajímavých akcí, skladeb a uměleckých představení. Tentokrát připravili průřez světoznámou operou La Traviatta Giuseppe Verdiho v úpravě pro 2 housle. Za svitu luny, svící, za atmosféry zámeckého parku a houslových tónů Vám v tomto nokturnu nebude scházet jediné slovo, jediná zpívaná árie.

MARTA A RASPUTIN BAND | skřetí šraml
Písně na motivy pana Tolkiena zabývající se skřetí tematikou a problematikou.
Již bylo na čase začít se zajímat o tyto zvláštní nenáviděné tvory na pokraji společnosti.
http://bandzone.cz/martaarasputinband


LITERÁCY | barokní vokální hudba
Repertoár vychází z dobových pramenů a v duchu dobové interpretace zpěvu a nástrojů se také snažíme dané dílo oživit, spolu s využitím kostýmů, které autenticitu provedení umocňují.
http://www.literacy.cz

DER ŠENSTER GOB | klezmer
Cílem kapely Der šenster gob je hrát veselé a živé klezmerové písně v tom nejbazálnějším a nejmobilnějším složení, v kterém to ještě může být dobré. Orientujeme se hlavně na pouliční hraní, ale pokud ho počasí nedovolí, poveselíme se také v interiérech.
http://bandzone.cz/dersenstergob

PRÁDELNA DUO | etno folk
Skutečná hudba zůstává psána univerzálním hudebním jazykem, který jediný dokáže pojmout její šíři. Pro potěšení vysílačů a přijímajících, pro pozdvižení duše i těla, pak od srdce přichází vibrace stavící chlupy na zádech do pozoru. Spojení duší, které přesmyčkou osudu dostalo název "Prádelna", jen tak nezmizí.
http://bandzone.cz/pradelnaillegal

AD LIBITUM a Dana Rejmanová - Záhořovo lože | smyčcové trio a recitace
Soubor  -  (ve složení : P. Mgr. Pavel Jandejsek -  vikář vikariátu Jičín, houslista a umělecký vedoucí, Terezie Kolínská - violistka, členka Filharmonie Hradec Králové, Miroslava Jeřábková - houslistka, pedagog ZUŠ, Dana Rejmanová - mluvené slovo)  -  se soustředí na duchovní poezii a prezentaci básnických skladeb Karla Jaromíra Erbena v melodramatickém ztvárnění.  Od roku 2010 vystupuje samostatně i hostuje na festivalech, benefičních akcích,  v pořadech s charitním zaměřením a v sociálních zařízeních České republiky.


a další